Missie Stichting de Lantearne

De Lantearne is het zalencentrum dat hoort bij de PKN gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan. Van oudsher beschikt de PKN gemeente over huisvesting met ruime mogelijkheden die enerzijds voor eigen gebruik worden aangewend maar anderszijds ook commercieel worden ingezet. Om het commerciele gebruik te stimuleren is de exploitatie van de Lantearne ondergebracht in Stichting de Lantearne. Deze stichting heeft als doel de huisvesting optimaal aan te wenden zodat de exploitatie van de Lantearne een bijdrage levert in de kosten van de huisvesting. Hierdoor ontstaan unieke mogelijkheden want nergens in de omgeving van Surhuisterveen is een dergelijke accommodatie te vinden.

De Lantearne beschikt over verschillende zalen, van klein 10 personen tot groot 250 personen. En als dat nog niet genoeg is kan onder bepaalde voorwaarden ook de Flambou worden gebruikt. Dit is het kerkgebouw van de PKN gemeente waarin buiten de kerkdiensten ook vaak muziekconcerten worden gehouden. De Flambou heeft een capaciteit tot 900 personen.

De geweldige accomodatie is enigszins verborgen en is van buiten niet zichtbaar. Op deze site kunt u echter alle ruimtes goed bekijken krijgt u informatie over de toepassingsmogelijkheden van de Lantearne.

Uiteraard kunt u altijd voor meer informatie contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.