14aug

Zomeravondconcert met Martin Mans


ORGELCONCERT MARTIN MANS IN DE FLAMBOU!

Surhuisterveen - Op dinsdag 14 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in De Flambou in Surhuisterveen. Het concert maakt deel uit van een nieuwe serie ‘Orgel Anders in de Zomer’ waarin hij tien grote orgels bespeelt. Het programma bevat eigen improvisaties, meditatief orgelspel en daarnaast een aantal bruisende toccata’s van componisten zoals: Gordon Young, Hegarty, Widor en Boëllmann. Het orgel van De Flambou is een genot om naar te luisteren. De luisteraar zich kan laten meevoeren op de aangename klanken en een avond ontspannen genieten van een gevarieerd programma. 

Martin Mans heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee volgers verzameld die hij onder andere via social media voorziet van informatie. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt. 

Aanvang: 20:00 uur

 Locatie: De Flambou, Jan Binneslaan 49, Surhuisterveen

Toegang: € 10,= Online en bij reservering € 9,=.

Leden PCOB, KBO en ANBO: € 8,=.

Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Ook kaartverkoop aan de kerk. 

 

Achtergrond Martin Mans (1965):

Onlangs vierde Martin dat hij 40-jaar organist is. Als jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling. Sindsdien heeft hij vele tournees gemaakt naar orgel minnende landen zowel binnen als buiten Europa zoals Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië. Martin is van jongs af aan bezig zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft daarmee velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière.De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.